رئیس سازمان فضایی ایران: ثبت 19 نقطه مداری به نام ایران/آغاز ساخت ماهواره «پارس 1»

رئیس سازمان فضایی ایران از ثبت 19 نقطه مداری برای ایران خبر داد و گفت: علاوه بر آن با مشارکت دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان فرآیند طراحی و ساخت ماهواره «پارس 1» آغاز شده است.

تاثیر ریزماهواره‌ها در اقتصاد کشور

از مزیت های ریزماهواره‌ها این است که تولید با سرعت بالایی پیش می رود و از هزینه‌ها کاسته می‌شود چرا که ما از تولید یک ماهواره بزرگ به تعداد زیادی ماهواره کوچک و مشابه می‌رسیم که برای تولید آنها می‌توان یک تولید سریال راه اندازی کرد.

تبدیل کاوشگر به حامل ماهواره‌‌های مکعبی

سازمان اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA) قصد دارد یک کاوشگر را به حاملی برای ماهواره‌های مکعبی تبدیل کند. گواهی ایمنی این کاوشگر در ماه اکتبر صادر شده و اولین محموله آن یک ماهواره سه کیلوگرمی ساخت دانشگاه توکیو است که به مدار بیضوی زمین در ارتفاع حدود ۲۰۰ کیلومتری پرتاب خواهد شد. هدف از این کار کاهش هزینه‌های پرتاب و ایجاد امکان پرتاب با هزینه‌های چند میلیون دلار  است.

تولید ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی در ایران

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره‌های مکعبی با تکنولوژی‌های جدید که دانشگاه نوشیروانی بابل دسترسی خوبی در این زمینه دارد در ایران در حال توسعه است، افزود: به عنوان مصاحبه دانشجویی ساخت ماهواره‌های مکعبی را مطرح کردیم.

پروژه ارسال 50 ریزماهواره جهت بررسی لایه‌ی خارجی جو زمین

گروهی از دانشمندان بین‌المللی آماده می‌شوند تا با پرتاب 50 ریزماهواره موسوم به «کیوب‌ست» (CubeSat) به ترموسفر، لایه خارجی جو را که اطلاعات کمی نسبت به آن دارند، مورد مطالعه قرار دهند.
این پرهزینه‌ترین اکتشافی است که تاکنون روی قسمت تحتانی ترموسفر صورت گرفته است و اندازه‌گیری‌هایی که از این طریق انجام می‌شود در نوع خود بی‌نظیر است.

امضای قرارداد پرتاب نخستین ماهواره "واقعیت افزوده" به فضا

شرکت SpaceVR به تازگی قراردادی را برای پرتاب ماهواره واقعیت افزوده خود به ایستگاه فضایی بین‌المللی در سال 2017 توسط یک موشک فالکون 9 امضا کرده است. شرکت SpaceVR قصد دارد این فناوری را به عنوان یک سرویس اشتراکی به فروش برساند که در آن، دارندگان تجهیزات سازگار با واقعیت افزوده می‌توانند بر روی تصاویر ثبت شده توسط دوربین‌های 360 درجه ماهواره Overview 1 زوم کنند.

استفاده از آیینه‌های نانویی در ساخت تلسکوپ‌ ماهواره‌‌های مکعبی

شرکت لایت ویت تلکسوپ با همکاری سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا)، اقدام به تولید آیینه‌ای از جنس رزین و نانولوله کربنی کرده است که در ساخت تلسکوپ‌های مورد استفاده در ماهواره‌های کوچک به کار می رود.

ماهواره مصباح آماده پرتاب است/ماهواره ناهید در مراحل نهایی

معاون فناوری فضایی سازمان فضایی ایران گفت: ماهواره مصباح که با همکاری ایران و ایتالیا طراحی و ساخته شده، آماده پرتاب است. ماهواره ناهید نیز مراحل نهایی ساخت خود را طی می کند و امسال پرتاب می شود. تاکنون طراحی و ساخت ماهواره های رصد، نوید، ظفر، دوستی و آت ست در دستور کار سازمان فضایی ایران بوده است.

اطلاعیه سازمان فضایی ایران در خصوص «مسابقه ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی»

سازمان فضایی ایران در حال برگزاری نخستین دوره مسابقات طراحی و ساخت ماهواره های مکعبی در ایران است. این مسابقات با هدف ارتقای صنعت فضایی کشور و همچنین تربیت و جذب نیروی انسانی متخصص و ایجاد ارتباط مستقیم و پایدار صنعت و دانشگاه برگزار خواهد شد.

نخستین دوره مسابقه ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی، 1395

سازمان فضایی ایران نخستین دوره مسابقات طراحی و ساخت ماهواره‌های مکعبی در ایران را با عنوان «مسابقه ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی» برگزار می‌نماید.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi